Skip to main content

Ένωση Λογιστών Αθήνας: Όλοι στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ για τις συλλογικές συμβάσεις

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕγια τις συλλογικές συμβάσεις την Πέμπτη 23 Μάη στις 7 το απόγευμα στην Ομόνοια απευθύνει η Ένωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης.

Για την καλύτερη προετοιμασία της κινητοποίησης, καθώς και τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό, διοργανώνει πλατιά σύσκεψη την Παρασκευή 17 Μάη στις 7.00 μ.μ. στα γραφεία της Ένωσης Λογιστών Αθήνας, Κάνιγγος 27.

Σε ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, τονίζει:

«Η μάχη της συλλογικής σύμβασης αφορά όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους νέους και τις νέες.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΣΣΕ δεν είναι μόνο ο μισθός, αλλά συνολικά οι όροι εργασίας και τα δικαιώματα του κάθε κλάδου (άδειες, ωράριο). Και πιο συγκεκριμένα η δική μας ΣΣΕ είναι πλήρης ως προς την περιγραφή των ειδικοτήτων βοηθού λογιστή και λογιστή, του περιεχομένου τους (επαγγελματικού αντικειμένου) και της επαγγελματικής εξέλιξης.

Οι εργοδότες ζητούν την αντικατάσταση της ΣΣΕ με επιχειρησιακές και ατομικές συμβάσεις, ώστε οι εργαζόμενοι στον κλάδο μας να χάσουν την προστασία που επέβαλλε η ομοιοεπαγγελματική σύμβαση. Παράλληλα, οι εργοδότες απαλλάσσονται από την πίεση της οργανωμένης πάλης και τη δράση των σωματείων, αφού θα μπορούν να “διαπραγματεύονται” – εκβιάζουν απευθείας τον εργαζόμενο, θέτοντας ως όριο το κατώτερο μεροκάματο που νομοθετικά ορίζει η κυβέρνηση. Έτσι κι αλλιώς αυτοί θα απαιτούν από την εκάστοτε κυβέρνηση να μειώνεται ο κατώτερος μισθός και το κατώτερο μεροκάματο.

ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΩΝ!

 ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

Οι εκπρόσωποι των εργοδοτών (ΣΕΒ) προσήλθαν στην τελευταία συνάντηση για την υπογραφή της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με τον αέρα του σύγχρονου τυράννου. Απαίτησαν να μάθουμε να ζούμε με 500 ευρώ, να δουλεύουμε όσες ώρες την ημέρα μας χρειάζονται, να μην έχουμε σταθερή και μόνιμη δουλειά.

Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΤΕΣ!

Στη συνάντηση η πλειοψηφία της ΓΣΣΕ θεώρησε πως “είναι νόμιμα και εύλογα τα επιχειρήματα των εργοδοτών για την άρνησή τους για την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας” για να αθωώσει τους εργοδότες και να αποκρύψει ότι τρόικα και κυβέρνηση είναι όργανά τους.

Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία. Η ανάπτυξη που ονειρεύονται από κοινού με τους εργοδότες αφορά την κλιμάκωση των κερδών τους και το “σφαγιασμό” των δικαιωμάτων μας. Θα στηρίξουν κατάργηση των ΣΣΕ, επιδομάτων, δώρων, αδειών, μειώσεις μισθών και συντάξεων, απολύσεις χωρίς αποζημιώσεις, προγράμματα τζάμπα εργασίας για νέους και ανέργους.

Θέλουν να μας πάνε όλους στα 300 και τα 400 ευρώ, χωρίς κανένα δικαίωμα!

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ, Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!

 Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ!

Οι εκπρόσωποι του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) αποχώρησαν από το διάλογο του αίσχους, αρνούμενοι να αποδεχθούν τις απαιτήσεις των εργοδοτών και το ξεπούλημα των δικαιωμάτων μας από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ! Εμείς, η Ένωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης (ΕΕΛΠ) από την πρώτη στιγμή ταχθήκαμε στο πλευρό του ΠΑΜΕ,  συνυπογράφουμε το ανοιχτό κάλεσμα σε κάθε συνδικάτο και συνδικαλιστή-συνδικαλίστρια για συντονισμένο αγώνα για την προάσπιση των ΣΣΕ και των δικαιωμάτων μας πριν να είναι πολύ αργά.

(…) Είναι απαραίτητο και δυνατό σήμερα να δυναμώσει η συνδικαλιστική οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς. Να αλλάξουμε τους συσχετισμούς και να απομονώσουμε εργοδοτικούς και κυβερνητικούς συνδικαλιστές. Να αφήσουμε στην άκρη όσους δήθεν διαμαρτύρονται  για ενότητα και σκύβουν το κεφάλι μπροστά στις απαιτήσεις των αφεντικών. Να χτίσουμε ενότητα ταξική για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας!

ΑΜΕΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΣΣΕ) ΓΙΑ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ

Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΝΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΣΕ

ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΟΥΝ ΣΤΗ ΣΣΕ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΗΘΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ

ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΟΥΝ ΣΤΗ ΣΣΕ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΠΡΟΣΛAΜΒΑΝΟΜΕΝΟΙ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 25 ΕΤΩΝ

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΣΤΑ 751 ΕΥΡΩ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΜΑΗ, ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ, ΣΤΙΣ 7 μ.μ.».

πηγή: 902.gr